Lokaler vi tränar i - Adress & bild

Våra träningslokaler

 

Vi bedriver SENIORTRÄNING i flera delar av kommunen. Här nedan kan du läsa om lokalerna och vägbeskrivningar för att hitta dit.

 

Vilka slags pass vi har i de olika lokalerna och vilka tider hittar du på vårt schema.

 

Arena Rotebro

Hertig Karls väg 13, Sollentuna

Ligger inne i Rotebro Bibliotek i Rotebro Centrum. Hit går buss 520, som stannar på västra sidan av stationen. På östra sidan stannar bussarna 529, 533, 560. Från pendeltåget tar det ca 2 minuter att gå. Man kan parkera gratis vid Rotebro Centrum upp till 1 timme. Sedan kan man betala en slant för att inte behöva stressa.


Här finns inget omklädningsrum. Det finns kapprum med klädhängare och toaletter. Lokalen är stor och rymlig. Ta med inneskor då vi ej får dansa i ytterskor. Efter passet tipsar vi att träffas tillsammans och ta en fika. Medtag eget fika och sitt gärna ned en stund och umgås.


Arena Satelliten

Allfarvägen 4, 191 47 Sollentuna

Arena Satelliten ligger bredvid busstorget i Sollentuna Centrum. Här stannar de flesta bussar och det tar endast 1 minut att gå till hallen. Från pendeltåget tar de ca 2 minuter att gå. Man kan parkera gratis i Sollentuna Centrum upp till 2 timmar. (4 timmar om man anmäler sig som medlem till Sollentuna C)


Stora gympasalen ligger en trappa upp till höger. Här finns omklädningsrum och duschmöjlighet för både herr och dam. Lokalen är mycket stor och rymlig.


Duvslaget/Edsvik

Landsnoravägen 42, 192 55 Sollentuna

Duvslaget ligger precis vid parkeringen vid Stallbacken vid Edsvik. Ca 5-10 min. promenadavstånd från flera bussar, t.ex. buss 520, 527, 607 och 627.Man kan parkera gratis vid Edsviks konsthall´s parkeringar.


Vi samlas här till olika pass ca. 10 min. innan start vid parkeringen vid Duvslaget. När vi har BungyPump så provar vi ut stavar för dig som vill låna. Bredvid Duvslaget finns caféet ”Edsvikens Gelatetia”. Vi har 10% rabatt där, och vi brukar stanna och fika där tillsammans efter alla våra pass vi har i Edsbergsparken. De har bl.a sallader, smörgåsar och glass i världsklass. När det blir varmare i luften, så sitter vi utomhus och fikar samtidigt som vi blickar ut över vackra Edsviken. Antingen handlar du även då på Gelatetian eller så har du med dig egen fika. Det finns gott om sittplatser runt om i hela detta fina område. Toaletter finns i caféet om du handlar där och bredvid ängen nedanför slottet.


Edsbergshallen

Edsbergs torg 5, 192 52 Sollentuna

Edsbergshallen ligger precis bredvid Edsbergs Centrum och Edsbergsskolan. Här finns det omklädningsrum och duschar. Vi använder både den äldre stora idrottshallen och danslokalen en trappa upp för olika pass (det finns även en hiss där). Det finns möjlighet till fri parkering upp till 2 timmar utomhus i centrum och garaget 3 timmar. Från parkeringen tar det ca 1 minut att gå till hallen. Ta trappan ned mot skolgården. Hållplatserna för buss 607 och 627 ligger inom promenadavstånd på ca 2-3 min.


Efter alla våra pass här finns det möjlighet att fika tillsammans, man kan köpa fika på plats, eller så tar du med eget fika. Man kan också värma på mat i micro.


Eriksbergsskolan i Helenelund

Svalgången 31, Sollentuna

Eriksbergsskolan ligger på andra sidan järnvägen bredvid Helenelunds Centrum. Hit går buss 528 som stannar vid Helenelunds station. Från pendeltåget och busstationen tar det ca 2 minuter att gå. Man kan parkera gratis vid Helenelunds Centrum upp till 2 timmar. Parkerar man på gatan vid hallen kostar det ca 8:- för en timme.


Här finns omklädningsrum med duschmöjlighet för både damer och herrar. Lokalen är en mindre och äldre gymnastikhall, men håller en bra standard.


För att komma in krävs en kod som du får veta vid starten.


Efter passet finns det möjlighet att fika och umgås tillsammans, om man vill gå ut i naturen bredvid eller sitta kvar en stund i hallen eller i omklädningsrummet. Ta då med egen fika.


Mind2MuscleTraining Center

Glimmervägen 10-14, Sollentuna

Mind2Muscle ligger i Stinsens norra ingång. Hit går buss 522H och buss 41 från Sollentuna Centrum. Från pendeltåget i Häggvik tar det ca 12-15 minuter att gå. Man kan parkera gratis utanför i 2 timmar.


Här finns ett litet omklädningsrum med en dusch.

Ett för herrar och ett för damer. Fördel att byta om hemma och bara ha överdragskläder till och från träningen.


Efter våra pass finns det möjlighet att fika tillsammans. Du kan ta med eget fika och sitta kvar en stund och umgås efter passet.


Oxstallet/Edsvik

Landsnoravägen 42, 192 55 Sollentuna


Oxstallet är där Edsvikens Piazza & Gelatetia ligger vid Stallbacken/Edsvik.Bakom Oxstallet samlas vi till olika pass. Det är ca. 5-10 min. promenadavstånd från flera bussar, t.ex. buss 520, 527, 607 och 627.Man kan parkera gratis vid Edsviks konsthall´s parkeringar.


På ”Edsvikens Gelatetia” Vi har 10% rabatt, och vi brukar stanna och fika där tillsammans efter alla våra pass vi har i Edsbergsparken. De har bl.a sallader, smörgåsar och glass i världsklass. När det blir varmare i luften, så sitter vi utomhus och fikar samtidigt som vi blickar ut över vackra Edsviken. Antingen handlar du även då på Gelatetian eller så har du med dig egen fika. Det finns gott om sittplatser runtom i hela detta fina område. Toaletter finns om du handlar inne på Edsviks Gelatetia och det finns även bredvid ängen nedanför slottet.


Rotebrohallen

RotebroHertig Karls väg 17, Sollentuna

Rotebrohallen ligger norr om Rotebro Centrum. Hit går buss 520, som stannar på västra sidan av stationen. På östra sidan stannar bussarna 529, 533,  560. Från pendeltåget tar det ca 2 minuter att gå. Man kan parkera gratis vid Rotebro Centrum upp till 1 timme, sedan kan man betala till en liten avgift för att få stå en stund till och slippa sressa.

Parkerar man intill hallen kostar det ca 10:- för drygt en timme.  

 

Här finns omklädningsrum med duschmöjlighet för både damer och herrar. Lokalen är mycket stor och rymlig. 

 

För att komma in krävs en kod som du får veta vid starten.

 

Efter våra pass finns det möjlighet att fika tillsammans. Du kan köpa fika eller ta med egen fika. Man kan även värma på sin medhavda lunch om man vill i en micro.

 

Rotebrokyrkan

Ytterbyvägen 4E, 192 76 Sollentuna

Rotebrokyrkan ligger bredvid Rotebro Centrum och Hertig Karlskolan. Det är nära promenadavstånd  från flera bussar. Till kyrkan går buss 520. På östra sidan av Rotebro station stannar bussarna 529, 533, 560. Man kan parkera gratis vid Rotebro Kyrka på måndagar kl: 12-14, som vi överenskommit med kyrkan. Man kan även parkera vid Rotebro Centrum upp till 1 timmar. Från pendeltåget och parkeringen tar det ca 5 minuter att gå upp till kyrkan. 

 

I kyrkan finns kapprum med toaletter, dock inga duschmöjligheter. Efter vårt stolsgympapass finns det möjlighet att fika tillsammans till självkostnadspris. 

 

Snickarbacken, Sjöberg

Sidensvansvägen 63, 192 55 Sollentuna

Bostadsrättsföreningen Snickarbacken i Sjöberg har sin lokal högt uppe på toppen av backen under Snickarbarnens förskola bakom vändplanen och parkeringen.


Antalet parkeringsplatser är begränsat, avgiften låg. Ca 5 min promenadavstånd från hållplatsen för buss för 607 och 627. Det finns kapprum med toaletter, men ingen duschmöjlighet. Lokalen är begränsad till ett maxantal av 30 personer/pass. Här gäller först till kvarn-principen för anmälan.


Sollentuna Rackethall

Stubbhagsvägen 6, Sollentuna

- Rackethallen

Rackethallen ligger bredvid Rudbeckskolan.

Hit går buss 520, 525, 527, 607 & 627. Från pendeltåget i Häggvik tar det ca 15 minuter att gå. Man kan parkera gratis utanför hallen. Observera att det ofta är ont om parkeringsplatser!


Här kan du som medlem eller stödmedlem i SSG, boka bollsporter till förmånligt pris.

Padel(60 min.)för 50:- /pers. och hyra av racket & bollar för 25:-/pers.

Badminton(60 min.) för 30:- /pers. och hyra av racket & boll för 25:-/pers.


Här finns omklädningsrum med duschmöjlighet för både damer och herrar. Det finns även bastu.


Efter träningen finns det möjlighet att fika tillsammans. Du kan köpa fika förmånligt i cafét som SSG medlem alla dagar i veckan.


Sthlm Beach Club

Norra Malmvägen 80 Sollentuna

Sthlm Beachclub ligger mittemot Coop Häggvik i f.d Julas lokal. Hit går buss 522H och buss 41 från Sollentuna Centrum. Från pendeltåget i Häggvik tar det ca 10 minuter att gå. Man kan parkera gratis utanför Beach Club och vid Coop upp till 3 timmar.


Här finns omklädningsrum med duschmöjlighet för både damer och herrar. Lokalen är mysig och vi tränar längst in med spegelvägg. Ibland kan vi träna lite i sanden också.


Efter våra pass finns det möjlighet att fika tillsammans. Du kan köpa fika eller ta med egen fika. Här kan du även köpa en god lunch eller toast.


Tors Backe

Turebergsvägen 12, 191 47 Sollentuna

Turebergsvägen 12, ligger norrut om du går från busstorget i Sollentuna Centrum. Här stannar de flesta bussar och pendeltåget, det tar de ca 3-4  minuter att gå. Man kan parkera gratis i Sollentuna Centrums parkeringshus upp till 2 timmar. (4 timmar om man anmäler sig som medlem till Sollentuna Centrums kundklubb). Träningssalen ligger till vänster om entrén! Här finns kapprum och toaletter (Ej dusch)! Medtag inneskor då inga ytterskor är tillåtna i salen! 

Efter passet kan ni fika eller äta middag tillsammans i köket och umgås. Ta med eget fika/middag.

 

Väsby Rehab, Upplands Väsby C

Dragonvägen 96

Från pendeltåget och stora busstorget tar det ca 8-10 minuter att gå. Flertalet bussar (524,531,536,562,568) stannar vid Kyrkvägen i närheten. Man parkerar gratis upp till  3 timmar i Upplands Väsby Centrum, använd P-skiva. Till Rehab-anläggningen kan man komma via centrumingångarna eller genom vårdcentralens ingång. Det ligger en egen korridoringång bakom systembolaget. I taket står det en skylt med Väsby rehab!

 

Här finns omklädningsrum för både herrar och damer med duschmöjligheter och bastu. Eftersom bassängen har varmt vatten jämfört med andra bassänger är det viktigt att duscha före passet och ha på badmössa.

Medtag badkläder, handduk och badmössa! Badmössa kan man köpa för 10 kr i receptionen.

 

I bassängen finns det plats för 10 personer per pass.

 

Om man vill luncha tillsammans efteråt så finns många restauranger i centrum att välja på.