Beskrivning av passen

Våra ledord i SSG är friskvård - gemenskap - glädje & härlig musik ♫ ♪ ♫ ♪ ♫


Gemensamt för alla pass är att de är anpassade för seniorer! Vi sätter kondition, balans, styrka och smidighet i fokus på våra pass. På medicinsk Yoga och Qigong har vi ett lugnt, behagligt och anpassat tempo och arbetar mycket med andningsträning, balans och smidighet, samt att få en förening mellan kropp, själ och medvetande.


Vi har en härlig sammanhållning och trevliga stunder tillsammans innan, under och efter alla pass.


Prova-på gratis!


Är du osäker på om övningarna på passet som du vill börja på, passar just dig? Då har du möjlighet att i början av varje termins första start vecka, prova på alla våra pass du vill gratis, det är bara att komma till passen du vill prova. Om du missat denna provvecka, har du ändå chansen att utan avgift komma och prova ett pass gratis första gången. Om du sedan bestämmer dig för att börja hos oss kan du enkelt anmäla dig på plats till ledaren, värden eller via vår hemsida och betala in aktuell terminsavgift direkt efter din anmälan.


OBS: Föranmälan behövs endast innan på - medicinsk yoga, padel och vattengymnastik p.g.a. liten lokal). Du kan när som helst prova på vattengymnastiken för 130:-/gång, padel för 50:-/gång eller medicinsk yoga för 95:-/gång, då anmäler du dig på telefon 070-4400205


Förklaring av SSG.s pass våren 2023🌺


Pass 1 - ”Bänkgympa, balans, styrka & Stretch” i Edsbergsparken

(Samling: Edsvik Stallbacken, bredvid utegymmet)

Vi är på bänkarna där med fantastisk utsikt. Ett balans, ben och arm styrkepass ute i friska luften till härlig musik. Vi använder bänkarna som vi sitter på och även räcket som finns där som redskap. Vi får massor av träningsglädje i detta pass och avslutar med en skön stretch. Passet passar alla som gillar att röra sig till musik. 


Medtag: Kläder efter väder. Gärna något att sitta på och en vattenflaska. Fika/lunch om du vill? Edsviks Cafe är även öppet om man vill handla där.


Ledare: Anette Fällström

 

Pass 2 - ”Gympapass” & "Cirkelträning" - i Rotebro


(Samling: Rotebrohallen, Hertig Karls väg 17)


Vi tränar i den fina Rotebrohallen till härlig & medryckande musik. Vi får massor av träningsglädje och avslutar med en lång och skön stretch.


Ett gympapass som varvas med cirkelträning, där vi jobbar med en stående uppvärmning och kondition, där vi även jobbar med gummiband och olika redskap ibland. Styrka för rygg, armar och mage kör vi bl.a nere på golvet, som avslutas med en avslappning och andningsövningar. Passar alla som gillar att röra sig till musik och kan jobba med styrka nere på golvet. 


Efter passet kan du köpa fika och smörgås billigt till självkostnadspris. Trevligt att umgås lite efter passet.


Medtag: Träningsmatta, gummiband och vattenflaska, (gummiband finns även att låna på plats). Eget fika/lunch om du vill, (micro finns i köket). Ta gärna med egen kaffemugg.


Ledare: Anette Fällström

 

Pass 3 -”Hälsogympa” i Tegelhagsskolans gamla gympasal i Helenelund


(Samling: Vid Tegelhagsskolan´s gamla gymnastiksal, i Helenelund som ligger bredvid skolans skolgård). 


Vi tränar i den äldre gympasalen till härlig musik. Vi tränar med gummiband, bollar, trasor m.m. Vi jobbar med en stående uppvärmning där benen får jobba mycket och sedan jobbar vi med armstyrka och styrka för hela bålen nere på golvet (det finns även att välja på stående alternativ om man inte vill jobba mera på golvet). Vi avslutar med en skön stretch på slutet. Vi får massor av träningsglädje tillsammans och denna träning passar alla som gillar att röra sig till musik! 


Medtag: Träningsmatta, gummiband och vattenflaska. (Gummiband finns även att låna på plats). 


Ledare: Anita Bergström

 

Pass 4 - ”Gympapass” - Edsbergshallen i Edsbergs Centrum


(Samling i entrén i Edsbergshallen som ligger mitt på Edsbergsskolans skolgård vid Edsbergs Centrum) 


Vi tränar i hela den stora idrottshallen till härlig medryckande musik. Vi får massor av träningsglädje och avslutar med en lång och skön stretch. Ett klassiskt gympapass, där vi jobbar med en stående uppvärmning där vi även använder gummiband och sedan jobbar vi med styrka för rygg, armar och mage nere på golvet, som avslutas med en avslappning och andningsövningar. Vi kommer att ha in- och utsläpp i olika omgångar, så det inte blir trångt i varken omklädningsrum eller i lokalen. Vi samarbetar allihopa, så detta blir smidigt och fungerar bra. Passet passar alla som gillar att röra sig till musik och kan jobba med styrka nere på golvet.


Efter passet kan du köpa fika och smörgås billigt till självkostnadspris. Trevligt att umgås lite efter passet.


Medtag: Träningsmatta, gummiband & vattenflaska (gummiband finns även att låna på plats). Eget fika om du vill. 


Ledare: Anette Fällström

 

Pass 5  - ”Gympapass/Balans, rygg & nackträning ”- Satelliten i Sollentuna Centrum


(Samling: Lokalen ligger bredvid busstorget, Allfarv. 4 i Sollentuna C.)


Vi tränar i hela den stora idrottshallen till härlig musik. Detta är ett stående pass som börjar med en klassisk gympa uppvärmning till medryckande musik. På detta pass fokuserar vi mycket på balans, rygg och nackträning. men självklart blir det även lite träning för armar, ben och lätt kondition. Under styrkan använder vi gummiband som du antingen får låna på plats eller så tar du med ett eget. Vi får massor av träningsglädje och avslutar med en skön och härlig stretch.


Passet passar alla som gillar att röra sig till musik och träna upp sin styrka för rygg och nacke.


Medtag: Eget gummiband om du har och vattenflaska. Gummiband finns även att låna på plats. 


Ledare: Ylva Granöö

 

Pass 6 - ”Styrketräning/Cirkelträning” i gymmet Mind2Muscle i Stinsen/Häggvik


(Samling: I entrén till Mind2Muscle där vi byter om till gympaskor och hänger av oss ytterkläderna).


Vi värmer upp till härlig musik. Vi tränar sedan styrketräning i gymmet och har även cirkelträning i grupp. Ledaren hjälper dig mer rätt teknik, så du tränar på rätt sätt. Vi avslutar med en skön stretch på slutet. Vi får massor av träningsglädje tillsammans och denna träning passar alla som gillar att röra på sig och träna på gym.


Medtag: Vattenflaska.


Ledare: Ingela Kullman


Pass 7 - Stol & balans gymnastik, Rotebrokyrkan i Rotebro


(Samling: Rotebrokyrkan, Ytterbyvägen 4 E, gratis parkering vid Kyrkan när vi är där).


Vi tränar balans, styrka, smidighet, lättare koordination och kondition till härlig musik ♪ ♫ ♫ ♪. Alla tränar efter egen förmåga, den som vill kan ta i och bli ordentligt varm. Vi använder gummiband för träning av armar, axlar, nacke och rygg. Stolen används som stöd om man önskar när vi tränar upp balans och styrka. Vi avslutar med själv-massage, avslappning och stretch.


Efter passet kan du köpa fika med kaffe & smörgås om du vill för 25:-/gång. Det finns många bord så vi kan sitta mycket utspridda! Ta gärna med egen kaffemugg om du vill.


Ledare: Anette Fällström 


Medtag: Träningskläder, (inne-) gymnastikskor och en vattenflaska. 


Passar passar alla som gillar att träna till musik.

 

Pass 8 - ”Stol, styrka och balans gymnastik i nya Edsbergshallen


(Samling i entrén i Edsbergshallen som ligger mitt på Edsbergsskolans skolgård vid Edsbergs Centrum) 


Vi tränar balans, styrka, smidighet, lättare koordination och kondition till härlig musik ♪ ♫ ♫ ♪. Alla tränar efter egen förmåga, den som vill kan ta i och bli ordentligt varm. Vi använder gummiband för träning av armar, axlar, nacke och rygg. Stolen används som stöd om man önskar när vi tränar upp balansen. Vi avslutar med själv-massage, avslappning och stretch.


Medtag: Träningskläder, (inne-) gymnastikskor och en vattenflaska.


Efter passet kan du köpa fika till självkostnadspris. Trevligt att umgås lite efter passet. Ta gärna med egen kaffemugg om du vill.


Ledare: Anette Fällström 

 

Pass 9 - "Stol, styrka & balans gymnastik" - Snickarbacken/Sjöberg


(Samling i kvarterslokalen, Sidensvansvägen 63)


Vi tränar balans, styrka, smidighet, lättare koordination och kondition till härlig musik ♪ ♫ ♫ ♪. Alla tränar efter egen förmåga, den som vill kan ta i och bli ordentligt varm. Vi använder gummiband för träning av armar, axlar, nacke och rygg. Stolen används som stöd om man önskar när vi tränar upp balansen. Vi avslutar med själv-massage, avslappning och stretch.


Medtag: Träningskläder, (inne-) gymnastikskor och en vattenflaska.


Ledare: Anette Fällström 

 

Pass 10 - ”BungyPump/Stavgång”- i Edsbergsparken

PASS 10 gör en paus tillsvidare p.g.a. för få deltagare.

(Samling: Stallbacken vid Duvslaget). 


Stavgång och promenad med extra styrka och rörlighetsträning. BungyPump stavarna ger ett extra motstånd p.g.a. sin fjädring. Vi går en promenad i parken och ned mot vattnet. Du lånar stavar på plats om du inte tar med egna. Du kan också ta med dig vanliga stavar som komplement om vi blir många, så visar vi olika övningar med dessa också. Vi avslutar med en lätt stretch. Kom gärna 10 min. innan passet startar, så du hinner att prova ut dina stavar, om du inte har med dig egna. Passet passar alla som gillar att promenera. 


Medtag:  (Handskar), vattenflaska. Fika att ha efter passet om du vill.


Ledare: Anita Bergström

 

Pass 11 - ”BungyPump/Stavgång”- i Tegelhagsskolan parkering/Helenelund


(Samling: Vid Tegelhagsskolan´s parkering, vid anslagstavlan bredvid skolan) 


Stavgång och promenad med extra styrka och rörlighetsträning. BungyPump stavarna ger ett extra motstånd p.g.a. sin fjädring. Vi går en promenad i skogen och ned mot vattnet. Detta pass är lite mer stavgång med promenad jämfört med hur vi gör i Edsbergsparken. Du lånar stavar på plats om du inte tar med egna. Du kan också ta med dig vanliga stavar som komplement om vi blir många, så visar vi olika övningar med dessa också. Vi avslutar med en lätt stretch. Kom gärna 10 min. innan passet startar så du hinner att prova ut dina stavar, om du inte har med dig egna. Passet passar alla som gillar att promenera. 


Medtag: (Handskar), vattenflaska. Fika att ha efter passet, om du vill.


Ledare: Anita Bergström

 

Se pass 12 & 13 & 14 - Se längre ned på sidan ....


Pass - 15 ”Yoga/Qigong” i Edsbergsparken


(Samling: Stallbacken, Edsvik bakom Oxstallet) 


Vi gör långsamma rörelser som främjar rörlighet & balans. Vi övar djupandning som skapar lugn & ro i kroppen. Är inte vädret med oss, så tar vi en lättare promenad med inslag av yoga/gigongrörelser. (Passar alla)


Medtag: Kläder efter väder. Fika om du vill fika en stund efteråt.


Ledare: Ingela Kullman

 

Pass 16 - ”Medicinsk yoga” - Tors backe


(Samling: Turebergsvägen 12 - Tors Backe bredvid busstorget i Sollentuna Centrum) Vi möter upp dig vid dörren om du inte har koden).


Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform, där medveten andningsträning blandas med mjuka, fysiska övningar, avslappning och meditation. Inga förkunskaper behövs. Du anpassar själv dina övningar efter din egen dagsform. Yogan passar dig som vill ha en lugn och skön stund med snäll träning för kroppen. Kanske har du ryggproblem, är stressad, har ångest, har svårt att sova, har högt blodtryck eller migrän? Yogan är även bra om du har olika hormonella obalanser i kroppen. Medicinsk yoga ger dig mer energi och mer balans i livet, med den återhämtningen som alla behöver. Du kan utföra passet på en stol eller yogamatta. Du kan med fördel ta med dig eget te och fika och stanna en stund efter passet.


Medtag: Yogamatta och vattenflaska. Ha gärna mjuka och följsamma kläder på dig. 


Ledare: Malin Fridman


Pass 17 - ”Zumba” - Arena Rotebro i Rotebro Centrum

OBS! Detta pass pausar. Se istället pass 19.

OBS: Detta pass pausar i höst. Se istället pass 19


(Samling: Rotebro, i Arena Rotebro ligger inne i biblioteket).


Vi dansar med enkla danssteg i Zumban för seniorer med latinska rytmer, skakar höfter och får massor av träningsglädje! Vi är i den stora och bra danssalen bredvid biblioteket. Vi tränar kondition och koordination till en härlig mix av latinamerikanska dansformer och musik med enkel koreografi. Passar både herrar och damer som gillar att dansa. Både nybörjare och vana dansare är varmt välkomna. 


Medtag: Bra dansskor och vattenflaska. Fika/lunch om du vill. Det går att stanna efter passet och fika om du vill, där har vi stora mellanrum mellan alla bord,


Ledare: Weronie Ginard

 

Pass 18 - ”SENIORBALETT” i Edsbergsskolans danssal, bredvid Edsbergs Centrum. 


(Samling: Vid Edsbergsskolans danssal, bredvid Edsbergs centrum. Edsbergshallen ligger på skolgården)


Vi tränar med enkla övningar vid stången eller håller i stolens ryggstöd. Vi tränar upp smidighet, balans och koncentration. Prima ballerina eller glad amatör = Alla kan vara med. Det är aldrig försent att börja! 


Dans och balett tränar upp våra muskler och vår balans på ett bra sätt. Träningen är uppbyggd på ett mjukt och fint sätt. Det går inte ut på att lyfta benet högt upp mot taket. Däremot får du lära dig hur du ska lyfta benet på ett bra sätt, hur kroppen ska vara placerad, med axlarna sänkta och ryggen rak. Vi tränar mycket på att få en stolt hållning, som gör att du förhoppningsvis mår bättre i din kropp. Vi börjar med en balett uppvärmning, sedan dansar vi balett och avslutar vi med en skön stretch.


Medtag: Bra tunna skor eller strumpor.


Ledare: Sabine Langeland 

 

Pass 19 - Zumba/Danspass Mix


(Samling: Sthlm Beach Club i Häggvik - det är i f.d Julas lokal.)


Ett härligt mixat danspass med mycket Zumba och lite olika danser. Vi dansar med enkla danssteg för seniorer, med latinska rytmer, skakar höfter och får massor av träningsglädje! Vi är i Sthlm Beach Clubs lokal, där vi först dansar på golv och sedan kan man välja att dansa barfota i sanden, om man vill på slutet. Det går även att stå med skor på sidan, om man hellre vill dansa på golvet på slutet. Vi tränar kondition och koordination till en härlig mix av latinamerikanska dansformer och musik med enkel koreografi. Musiken varierar med allt från Latinamerikanska och afrikanska rytmer, även en mix av 60 - 70 och 80-talsmusik. Passet passar både damer och herrar som gillar att dansa, ingen förkunskap krävs och vi får massor av dans och träningsglädje! Efter passet finns det fika och lättare lunch att köpa på plats i cafe´t till förmånliga priser. Det finns omklädningsrum med dusch och toaletter i lokalen.


Det finns omklädningsrum med dusch och toaletter i lokalen. Du kan köpa lunch och fika i Beach Club´s fina restaurang efter passet.


Medtag: Träningskläder. Bra dansskor och vattenflaska.


Ledare: Marlene Björkdahl/Weronie Ginard

 

Pass 20 - ”Linedance" - Arena Rotebro i Rotebro Centrum


(Samling i Arena Rotebro ligger inne i biblioteket).


Här tränar vi en förkoreograferad dans i olika karaktärer blandat med cha-cha, vals, polka, rock`n roll m.m. Denna dans dansas i många länder och i alla åldrar, ung som gammal och på alla nivåer. Allt från glada amatörer till elitnivå. Passar både damer och herrar ingen förkunskap krävs. Vi är i den stora och bra danssalen bredvid biblioteket. Musiken varierar med allt från traditionell country, rock, irländskt, dansband till dagens populärmusik, Vi får massor av träningsglädje! Passet passar alla som gillar att dansa.

Ta gärna med eget fika och umgås en liten stund efter passet.


Medtag: Bra dansskor och vattenflaska. Ta gärna med eget fika om du vill. Det går att stanna efter passet och fika där om du vill, då vi har stora mellanrum mellan alla bord,


Ledare: Marlene Björkdahl


Vattengymnastik i varmvattenbassäng!


Pass 12-13 Anita Bergström & Pass 21-22 Ylva Granöö


- Väsby Rehab i Upplands väsby centrum. 


Här tränar vi styrka, balans och kondition till härligt medryckande musik ♪ ♫ ♫ ♪ i uppvärmd bassäng. Den som vill kan ta i och bli ordentligt varm. Du får möjlighet att träna med hantlar i vattnet om du vill. Möjlighet att basta finns för den som önskar. Obligatorisk dusch och tvagning gäller innan bad! Separat information får alltid ut till er som anmäler er till vattengympan.


Medtag: Badkläder, handduk och badmössa. (Badskor om man önskar). Badmössa finns att köpa kontant på plats för 10 kr. Tips: Ta med en gammal enkrona om du har för att nyttja låsbara skåp, myntet får du tillbaka när du låser upp igen. Du kan annars låna en gammal enkrona i receptionen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Paddel - Sthlm Beach Club i Häggvik (F.d Julas lokal)


Vill du spela paddel till förmånligt pris för 50:- / gång (hyra racket för 25:- / gång) så bokar du plats hos oss på tel: 070-440 02 05 med ett sms, eller ring oss på telefontiden 14-16 vardagar. Du kan välja att spela strö gånger eller anmäla dig för spel och boka bana varje vecka hela terminen. Vill du hyra en instruktör, så kan du prata direkt med Beach Club om att boka det där privat. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIPS: Härligt att stanna på en fika, lunch eller middag efter genomfört pass:


Det finns på flera ställen möjlighet att fika eller luncha efter genomfört pass:


  • Fika till självkostnad finns i Edsbergshallen, Rotebrokyrkan, Rotebrohallen.
  • Fika efter övriga pass. Många brukar stanna kvar och ha med eget fika efter de flesta av våra pass.
  • I Väsby Centrum vid Väsby Rehab finns möjlighet att luncha och umgås tillsammans efteråt.
  • Sthlm Beach Club har ett cafe där du kan köpa fika, lunch osv. till förmånliga priser.
  • I alla centrum där vi har våra pass finns företag som ger olika rabatter till SSG:s medlemmar, se översikten Samarbetspartners på sidan "Länkar". Du behöver bara visa upp medlemskortet för att få rabatten!

Tips:


Om du vill så kan du på alla pass av ledarna få enkla tips för att kunna träna lite hemma själv i vardagen, eller få lite råd om du kanske har en skada eller ont någonstans och vill få lite förslag på bra övningar att göra på egen hand. 

 

Närvarolista:


Anmälan görs när du kommer till ett pass. Värdarna och ledarna hjälper till. Kontrollera också att vi har rätt information om dig såsom telefonnummer och e-postadress, detta är viktigt om vi snabbt behöver informera dig om förändringar.

 

Försäkring och ansvar:


Föreningens ekonomi medger inte att vi kan teckna försäkring för deltagarna under passen. Om en olycka skulle inträffa får deltagaren alltså förlita sig på sin egen olycksfallsförsäkring


Vill Du veta mer?


För mer information om tider kan du klicka här på schemat och för anvisning om var passen anordnas eller hur man kommer till olika ställena kan du klicka på lokalerna. I övrigt när det gäller passens innehåll och annan information kan Du vända dig till vår verksamhetsansvariga - Anette Fällström, som har telefon 070- 440 02 05 (vardagar kl. 14-16). Du kan också maila till anette@sollentunaseniorgymnastik.se.


         VÄLKOMMEN TILL "SSG"!