Träningslokaler nära dig

Våra träningslokaler i kommunen

 

Vi bedriver motionsverksamhet i flera delar av kommunen. Här nedan kan du läsa om

lokalerna och klicka fram kartor och vägbeskrivningar för att hitta dit.

 

Vilka slags pass vi har i de olika lokalerna och vilka tider finner du på vårt schema.''

 

Arena Satelliten - Allfarvägen 4 Sollentuna centrum

Arena Satelliten ligger bredvid busstorget i Sollentuna Centrum. Här stannar de flesta bussar. Från pendeltåget tar de ca 2 minuter att gå. Man kan parkera gratis i Sollentuna Centrum upp till 2 timmar. (4 timmar om man anmäler sig som medlem till Sollentuna C)

Stora gympasalen ligger en trappa upp till höger. Här finns omklädningsrum och duschmöjlighet för både herr och dam. Lokalen är mycket stor och rymlig. Zumba har vi på gatuplan i spegelsal, vägen dit är skyltad. Bredvid entrén finns ett trevligt café, där vi har rabatt.

 

Rotebrohallen - Hertig Karls väg 17 Rotebro Centrum

Karta, klicka här

 

Nya Rotebrohallen ligger norr om Rotebro Centrum. Hit går buss 520, som stannar på västra sidan av stationen. På östra sidan stannar bussarna 520, 529, 533, 560. Från pendeltåget tar det ca 2 minuter att gå. Man kan parkera gratis vid Rotebro Centrum upp till 3 timmar. Parkerar man intill hallen kostar det ca 10:- för drygt en timme.

 

Här finns omklädningsrum med duschmöjlighet för både damer och herrar. Lokalen är mycket stor och rymlig.

 

För att komma in krävs en kod som du får veta vid starten.

 

Snickarbacken - Sidensvansvägen 63 Sjöberg

Karta, klicka här

 

Bostadsrättsföreningen Snickarbacken i Sjöberg har sin lokal högt uppe på toppen av backen under Snickarbarnens förskola bakom vändplanen och parkeringen.

 

Antalet parkeringsplatser är begränsat, avgiften låg. Ca 5 min promenadavstånd från hållplatsen för buss för 607 och 627. Det finns kapprum med toaletter, men ingen duschmöjlighet. Lokalen är begränsad till ett maxantal av 30 personer/pass. Här gäller först till kvarn-principen för anmälan.

 

Scoutstugan Holken, Skogstorpsvägen 372 i Tegelhagen

 

Karta, klicka här

 

Scoutstugan Holken ligger bakom Tegelhagskolan i Tegelhagen. Man kan parkera gratis och det är promenad-avstånd ca 5 minuter från hållplatsen för busarna 607,178 och 523.

 

Här finns två små lekrum som tillhör förskolan där man kan byta om, ett för damer och ett för herrar. Det finns ett kapprum med toaletter, dock inga duschmöjligheter. Lokalen är begränsad till ett maxantal på 30 personer. Så här gäller först till kvarn principen för anmälan.

 

Rackethallen, Stubbhagsvägen 6, Edsbacka

Karta, klicka här

 

Hallen ligger bredvid Sollentuna Simhall och Rudbecksskolan. Det tar cirka 3-4 minuter att promenera från hållplatsen för busslinjerna 607-627-520-525-527.Det är fri parkering framför Rackethallen och om det är fullt där kan man försöka på fria parkeringen snett emot simhallen. Kom i god tid så finner du en plats.

 

Rackethallen erbjuder stora fina omklädningsrum för damer och för herrar med både dusch och bastu .

Hallen är stor så det finns gott om plats i denna lokal. Vi kör Medicinsk Yoga- passen en trappa upp i den lilla hallen.

 

Hallen har ett litet café med pensionärspriser.

 

Väsby Rehab, Dragonvägen 96 i Upplands Väsby

Väsby Rehab ligger bakom Upplands Väsby Centrum, Dragonvägen 96

 

Från pendeltåget och stora busstorget tar det ca 8-10 minuter att gå. Flertalet bussar (524,531,536,562,568) stannar vid Kyrkvägen i närheten. Man parkerar gratis upp till 3 timmar i Upplands Väsby Centrum, använd P-skiva. Till Rehab-anläggningen kan man komma via centrumingångarna eller genom vårdcentralens ingång. Det ligger en egen korridoringång bakom systembolaget.

OBS: Bakom centrum håller man under våren på att bygga om vägen. Om ni färdas med bil rekommenderar vi att ni parkerar på framsidan av centrumet, går in i huvudentrén.Gå sedan rakt fram och sväng höger vid stora torget - innan rulltrapporna. Gå sedan mot Systembolaget, där bakom går en korridor in till vänster där ni sedan ser skylten *Väsby Rehab*.

 

Här finns omklädningsrum för både herrar och damer med duschmöjligheter och bastu. Eftersom bassängen har varmt vatten jämfört med andra bassänger är det viktigt att duscha före passet och ha på badmössa.

 

Medtag badkläder, handduk och badmössa! Badmössa kan man köpa för 5 kr i receptionen.

 

I bassängen finns det plats för 10 personer per pass. Terminen i 2 block för att många ska få plats. Block 1 pågår vecka 5-14 och block 2 pågår vecka 15-24. För tider se schemat. Till dessa pass gäller först-till-kvarn-principen med anmälan.

Om man vill luncha tillsammans efteråt finns många restauranger i centrum att välja på. En restaurang vid ingången på baksidan säljer dagens lunch för 70 kr.

Rotebrokyrkan Rotebro, Ytterbyvägen 4 Rotebro

Karta, klicka här

 

Rotebrokyrkan ligger bredvid Rotebro Centrum och Hertig Karlskolan. Det är nära promenadavstånd från flera bussar. Till kyrkan går buss 520. På östra sidan av Rotebro station stannar bussarna 529, 533, 560. Man kan parkera gratis vid Rotebro Centrum upp till 3 timmar. Från pendeltåget och parkeringen tar det ca 5 minuter att gå upp till kyrkan.

 

I kyrkan finns kapprum med toaletter, dock inga duschmöjligheter. Lokalen är begränsad till ett maxantal på 25 personer, så här gäller först-till-kvarn-principen med anmälan. Efter vårt stolsgympapass finns det möjlighet att fika tillsammans till självkostnadspris.

 

Edsbergskyrkan, Kaplansbacken 2 i Edsberg

Karta, klicka här

 

Edsbergs Kyrka ligger bredvid Edsbergs Centrum. Det finns ett kapprum med toaletter, dock inga duschmöjligheter. Lokalen är begränsad till ett maxantal på 30 personer. Om vi blir fler kommer vi att göra två grupper. Det finns möjlighet till fri parkering upp till 3 timmar i centrum och därifrån tar det ca 2-3 minuter att gå upp till kyrkan. Hållplatserna för buss 607 och 627 ligger inom promenadavstånd.

 

Efter vårt Stolsgympapass finns det möjlighet att fika tillsammans till självkostnadspris. Man kan också värma på sin lunch i micro.

 

Kvarterslokalen, Stupvägen 1 i Helenelund

 

Kvarterslokalen i Helenelunds Centrum ligger i BV. Pendeltågen och många bussar stannar invid centrumet. Det finns möjlighet till fri parkering upp till 2 timmar.

I kvarterslokalen finns kapprum med toaletter men inga duschmöjligheter.

 

Efter resp. pass finns det möjlighet att fika eller äta lunch tillsammans på pizzerian "Napoleana" bredvid, som har lovat bra seniorpriser till SSG:s motionärer. Man kan också välja att stanna och brygga kaffe och fika tillsammans i lokalen till.

 

Puls & Träning i Rotebro - Kung Hans väg 8, Rotebro

Gymmet Puls & Träning ligger söder om Rotebro Centrum. Hit går buss 520. På östra sidan av Rotebro station stannar bussarna, 529, 533, 560. Från pendeltåget tar det ca 5 minuter att gå. Man kan parkera gratis vid Rotebro Centrum upp till 3 timmar.

 

I gym-lokalen finns omklädningsrum med duschmöjlighet och bastu för både damer och herrar. Lokalen är fin och fräsch. Här finns många härliga redskap och maskiner att jobba med för att stärka kondition, styrka och smidighet. Efter passet bjuder vi på kaffe.